Mons Encreuats

Vet aquí un poquet d'ordre en tot aquest poti-poti nebulós de l'Internet,
un directori galàctic, que diguèssim, una porta a diferents mons,
mons encreuats, que sempre es toquen, i que són els meus.

Crucigrama Exprés

Jocs de paraula Delivery

HORITZONTALS: 1. La millor companyia per a un plateret de mandonguilles a la llum de la lluna. 2. Santa Maria que ets al Moianès. Caram, aquestes dues tant poden ser del Sàhara com de Tahití. 3. Estrena espardenyes. Muntanya a l'abast de totes les xiruques. 4. Córrer directament cap a la dutxa. Les oques fugen de les roques. 5. Quaranta-nou calamars a la romana. Nascut al tanatori. 6. Precipitacions de neu després de la tempesta.

VERTICALS: 1. Una de les moltes maneres d'encarar El crim perfecte. 2. Un culet de beixamel. Quan és de vidre no ofereix gens de visibilitat. 3. La puta dels jocs de cartes. Passerell al volant. 4. No hi ha cap dubte, la tenim al pot. Dipositària de la voluntat d'un poble. 5. El déu de les cases petites. Si agafés la grip, aquest pàjaro, semblaria una granota. 6. Vénen d'Amèrica ensenyant les cuixes.

Via Crucis

El blog

Via crucis, són coses de l'Humor entre reixes, Coses que passen, coses del Shopping a la Catalunya des de l'Auto. Ho diu el Diari Metro mitjançant uns Abecedaris piruleros i Sense paraules, tal com ho feia en Tísner, com els Encreuats d'un sonat, i amb la col·laboració d'en Jaume Amigó, en Jordi Fortuny i en Màrius Serra. Les Creuades comarcals i, sobretot, la Crucigramància, que anuncia El nom de la cosa a través de Qui menja sopes, ja són una altra cosa...

Planoles

Àlbum de Planoles

Una mica des de can Déu i una mica des de cal Nen de la Nena, però sobretot des d'un munt de capses de cartró plenes de velles fotografies i del testimoni d'unes quantes generacions de veïns de Planoles, aquesta petita finestra oberta a través del temps.

Imatges, records, memòria.

Un petit recorregut per la Planoles de principis del segle XX fins a la mala hora que van començar a aparèixer les fotografies en color. Un passeig en blanc i negre per un món que a més a més de color ha anat canviant de forma però que encara conserva, sobretot els dies de pluja, la boira, els grisos, i les olors dels paisatges de la nostra infància.

En vers

El crim perfecte


I d'on surten els poemes, quin estrany mecanisme ens empeny a escriure, a barallar-nos sovint dies i dies amb una sola síl·laba? A banda del primer vers, que segons diuen és cosa dels déus, i jo més aviat diria que és obra del dimoni, la força que ha anat empenyent aquest poemes no ha set cap altra que la fal·lera, la cara tova del desig, per entendre'ns. No els rovellons de la tardor, ni les cebes de Figueres, ni l'espatlleta de xai, ni les patates de Prades, ni la cabeça d'alls, ni la xup-xup, ni la picada, sinó l'oloreta de rostit que ens arriba quan veiem la Maria de l'Hostal ballant el txa-txa-txa.


Fer el joc

Segueix la pista

Canigó

La Fossa del Gegant

ESTANY DE BESSIBERRI

Volant als cingles del Montsent, li ensenya
les cascades bellíssimes de Gerri,
i en Cabdella, en Espot i Bessiberri
constel.lacions d'estanys d'atzur i verd:
les tres valls del Pallars, que la calitja
de boirina amb son ròssec emmantella,
li semblen solcs que gegantina rella
a les tres branques del Noguera ha obert.

Canigó, Cant IV

Garrinet meu

Penya gastronòmica El Botifarró

Societat en defensa del colesterol.


Servidora

Jep Ferret

Jep Ferret

Geòleg de formació i crucigramista per vocació, des de l’any 1996 he anat publicant amb Olissip, la Productora de Jocs i Passatemps, crucigrames i autodefinits als diaris Metro, El Periódico i Sport.

També he participat en diferents projectes de joc i comunicació per a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el Círculo de Lectores, l'Editorial Planeta, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o la Institució de les Lletres Catalanes, creant tota mena de crucigrames i jocs de paraula.

I ja ho va dir el poeta, hi ha altres mons, però són en aquest, aixina que navegueu, si voleu visitar la meva cara oculta, a bord d'aquest directori galàctic.